zondag, september 20, 2009

Gitaarles Online (beginners) - "Er is er een jarig"

Moelijkheidgraad: Beginner

Naast 'Lang zal hij Leven' is een leuk bekend verjaardsliedje natuurlijk 'Er is er een jarig (Hoera! Hoera!), dat meestal in één adem door wordt gezongen, dus hiervan heb ik ook een transcriptie gemaakt, zowel hier gelijk zichtbaar op het scherm als te downloaden in guitar pro tab formaat.

'Er is er een jarig' is voor de beginner iets lastiger dan 'Lang zal hij leven', echter ook nog steeds goed te doen. Ik heb weer zowel de melodie als de akkoorden genoteerd, en de noten van de melodie zowel in notenschrift als tablatuur. En natuurlijk kun je zelf kiezen: speel je de akkoorden en zing je de melodie, speel je de melodie juist op je gitaar of speel je met twee gitaristen dan speelt de een de akkoorden en de andere de melodie.

Let wel op: "Lang zal hij Leven" had ik in toonsoort A majeur genoteerd, en 'er is er een jarig' in C majeur. Dat betekent dat als je ze in 1 adem door wilt spelen dat het belangrijk is om ze beide in de zelfde toonsoort te spelen. Hou daarbij in gedachten dat bij de toonsoort A alles 3 vakjes lager ligt dan bij toonsoort C, en bij toonsoort C dus 3 vakjes hoger dan bij A. Dat betekent dat de akkoorden A, D en E in toonsoort A majeur gelijk staan aan de akkoorden C, F en G in de toonsoort C majeur. Nou ja, als mensen vragen of verzoekjes hebben dan hoor ik het wel.

Download hier de tab in guitar pro formaat : Er is er een jarig (guitar pro)

Er is er een Jarig Gitaar

Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage